STREETWISE – THE ROAD AHEAD (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: DayQuest Records

De rockers die uit New York afkomstig zijn hebben een specifieke eigenheid in hun sound. Denk bijvoorbeeld aan artiesten als Lou Reed of Jesse Malin en de groepen ‘Blondie’, ‘The Ramones’ en ‘Talking Heads’. Ook de in Brooklyn geboren muzikant Raymond Castronovo die optreedt en platen uitbrengt onder het pseudoniem ‘Streetwise’ kan probleemloos aan dit exquise rijtje rocksterren worden toegevoegd.

Hij debuteerde twee jaar geleden met het album “Crossing Bridges” en zijn eerste EP “The Other Side”. Daar komt nu een zes liedjes tellende nieuwe EP bij die de titel “The Road Ahead” heeft gekregen en die we hier aan u willen voorstellen. Op dat minialbum staan twee covers van wereldbekende nummers en wij hebben die dan ook maar als audiovideo’s bijgevoegd aan deze recensie : eerst krijgt u de vaak gecoverde Carole King-song “Will You Still Love Me Tomorrow” en daarna mogen de stoelen aan de kant voor de ‘Streetwise’-versie van Chubby Checker’s dansnummer “The Twist”.

De sound van de jaren ’60 kleurt de nummers die deze rootsrocker op zijn platen brengt. Dat hij daarbij ook een zijstapje maakt naar de bluesmuziek blijkt al meteen uit de song “Pittsburgh”, het eerste nummer op deze EP. Daarna brengt hij een romantische melodieuze ballad in een over het gemis van een geliefde handelende liedje “Here With Me” en tussen de twee zonet vermelde covers zingt hij ook nog “The Tissue Song”, alweer een nostalgisch terugblikkende treurwilgballad. Rest dan alleen nog een vermelding van de afsluitende track van dit minialbum: “Quarter To Four” bevat ook enkele elementen uit de bluesmuziek. “The Road Ahead” is een leuk maar met z’n 24 minuten ook een véél te kort plaatje van “Streetwise’.

(valsam)